Tiroli béles
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 40 dkg finom liszt
- 20 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- kevés só
- 4-5 evőkanál tejföl
töltelék
- 8 db tojás
- 25 dkg dió
- 25 dkg cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, készítsünk omlós tésztát. Két részre osztjuk, pihentetjük negyedórán keresztül. Kinyújtjuk az egyik tésztát, majd a sütőformába helyezzük. Rákenjük az elkészített tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztát, a töltelék tetejére helyezzük. Kevés tejföllel elkeverünk egy tojást, és a tészta tetejére kenjük, megszurkáljuk. Előmegetített sütőben sütjük mérsékelt lángon 40 percig. Ha nem pirult meg a teteje, akkor magas lángon sütjük pár percig. Töltelék készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral meg a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a keményre vert fehérjét.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.